Publikavimo data: 2024-06-08
Trapus plovas keptuvėje
Keptuvėje kepamas švelnus, trapus, kvapnus plovas skoniu nenusileidžia tradiciniam plovo virimo būdui, kai jis verdamas puode. Svarbiausia, kad keptuvė turėtų būti aukštais kraštais ir storomis sienelėmis, jei įmanoma, bet tinka ir paprasta keptuvė. Riebi kiaulienos mėsa suteiks plovui papildomo skonio ir aromato. Pagaminti šį patiekalą paprasta, svarbiausia laikytis kelių svarbių gaminimo taisyklių. Pirmoji taisyklė: naudokite tik kokybiškus ryžius, jokiu būdu ne plikytus. Tai gali būti ilgagrūdžiai ryžiai, turintys mažai krakmolo. Antroji taisyklė: plovas nėra košė, todėl nereikia taupyti produktų ir juos smulkiai supjaustyti. Trečioji taisyklė - ryžių nereikėtų maišyti virimo metu.
Žingsnis 1
Mėsą ir svogūną supjaustykite šiek tiek didesniais nei vidutinio dydžio kubeliais, morkas - mažais šiaudeliais. Nupjaukite šiek tiek česnako apačios. Ryžius labai kruopščiai nuplaukite, maždaug 7-10 kartų, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 2
Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų. Į įkaitintą aliejų įmeskite mėsą ir kepkite ant silpnos ugnies apie 7-10 minučių, kol apskrus. Kai mėsa paruduos, sudėkite svogūną, druską, pipirus ir kepkite 2 minutes, kol apskrus. Tada sudėkite pjaustytas morkas ir maišydami kepkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Į išvirtą mėsą ir daržoves suberkite ryžius, tolygiai paskleiskite po paviršių, į vidurį įdėkite česnako galvutę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įpilkite vandens, kad ryžiai būtų maždaug 1,5 cm po vandeniu. Užvirkite ant didelės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki minimalios, sandariai uždenkite dangčiu ir virkite apie 20-25 min. Kai plovas bus paruoštas, nukelkite nuo ugnies ir palikite dar 15-20 min. brinkti.
Kategorijos