Publikavimo data: 2024-06-08
Trapus plovas su kiauliena
Pilov yra uzbekų virtuvės patiekalas. Klasikiniu atveju jis gaminamas su aviena, bet jei jos nėra, galima naudoti kiaulieną, jautieną, vištieną arba ideka. Kiekviena mėsos rūšis suteiks plovui unikalų skonį ir aromatą. Geriau rinktis ilgagrūdžius ryžius, kad plovas būtų trapus. Apvalūs ryžiai šiame patiekale gali išvirti.
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite maždaug 4 cm pločio gabalėliais. Katile ant didelės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kiaulienos gabalėlius ir kepkite, kol pusiau iškeps, kas 3 minutes pamaišydami.
Žingsnis 2
Į mėsą sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite dar 5-6 minutes. Tada sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Įpilkite 1 puodelį vandens, plovo prieskonių, druskos. Virkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Žingsnis 4
Ryžius suberkite į katilą, įpilkite karšto vandens, kad jis apsemtų ryžius 2 cm. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Išjunkite ir palikite pastovėti dar 15-20 minučių.
Kategorijos