Trapus plovas su kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Trapus plovas su kiauliena

Pilov yra uzbekų virtuvės patiekalas. Klasikiniu atveju jis gaminamas su aviena, bet jei jos nėra, galima naudoti kiaulieną, jautieną, vištieną arba ideka. Kiekviena mėsos rūšis suteiks plovui unikalų skonį ir aromatą. Geriau rinktis ilgagrūdžius ryžius, kad plovas būtų trapus. Apvalūs ryžiai šiame patiekale gali išvirti.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Trapus plovas su kiauliena Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite maždaug 4 cm pločio gabalėliais. Katile ant didelės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kiaulienos gabalėlius ir kepkite, kol pusiau iškeps, kas 3 minutes pamaišydami.

Žingsnis 2

Trapus plovas su kiauliena Žingsnis 2
Į mėsą sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite dar 5-6 minutes. Tada sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Trapus plovas su kiauliena Žingsnis 3
Įpilkite 1 puodelį vandens, plovo prieskonių, druskos. Virkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 15 minučių.

Žingsnis 4

Trapus plovas su kiauliena Žingsnis 4
Ryžius suberkite į katilą, įpilkite karšto vandens, kad jis apsemtų ryžius 2 cm. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Išjunkite ir palikite pastovėti dar 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos