Publikavimo data: 2024-06-09
Trapus plovas su vištiena keptuvėje
Pilavas yra populiarus, daugelio žmonių mėgstamas patiekalas. Paprastai jis gaminamas iš avienos, kiaulienos. Ši mėsa turi daug riebalų. Tačiau plovas su vištiena gaunasi ne mažiau skanus, tik mažiau kaloringas. Gaminant galima naudoti bet kokios rūšies ryžius. Prieskonius reikėtų rinktis pagal skonį. Galima naudoti juoduosius pipirus, galima naudoti standartinius plovui skirtus prieskonius, kurie parduodami paruoštuose mišiniuose. Plovui galima naudoti bet kokias vištienos dalis. Tradiciškai į patiekalą dedama tokių prieskonių kaip kmynai, zira, kalendra ir ožragė.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite mažais, maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Jei ant mėsos yra oda, ją galima nuimti arba palikti, jei norite. Kepkite mėsą keptuvėje 5 minutes.
Žingsnis 2
Į kepamą mėsą sudėkite smulkintą svogūną ir morkas. Kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Mėsą ir daržoves pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įpilkite augalinio aliejaus. Į indą įpilkite 200 g vandens, į vidurį įdėkite česnaką ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Tada į keptuvę suberkite ryžius ir užpilkite karštu vandeniu, kad ryžiai būtų visiškai apsemti. Virkite plovą ant silpnos ugnies 30 minučių.
Kategorijos