Publikavimo data: 2025-08-17
Trapus vištienos terinas su pistacijomis
Terinas dažniausiai gaminamas iš žuvies arba mėsos, rečiau naudojami vaisiai. Paprastai mėsos terinui gaminti naudojama kelių rūšių mėsa arba subproduktai. Yra daugybė šios mėsos duonos gaminimo variantų. Kai kurie iš jų yra labai paprasti ir greiti, neužtrunka ilgiau nei valandą ir idealiai tinka, jei esate išalkę, bet nesate pasirengę pasisotinti parduotuvės koldūnais. O yra receptų sudėtingų, su ilgu ir labai įdomiu procesu bei neįtikėtinais rezultatais. Pagal visas taisykles terinas turi būti kepamas pailgoje, karščiui atsparioje to paties pavadinimo formoje, geriausia keramikinėje.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė vidutinio dydžio gabalėliais. Įpilkite vyno, brendžio, čiobrelių, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite ir porą valandų marinuokite filė. Šiame marinate vištiena tampa neįtikėtinai minkšta ir sultinga.
Žingsnis 2
Svogūnus smulkiai supjaustykite, pasūdykite ir pakepinkite. Česnakus išspauskite per spaudiklį ir sudėkite prie svogūnų. Kepkite 1 minutę. Atidėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Kepenis nuplaukite ir 3 minutes virkite pasūdytame vandenyje. Tada atvėsinkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite ten pat, kur svogūnas ir česnakas, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Paruoškite terinų rišamąją medžiagą. Išplakite kiaušinį ir grietinėlę, tada įmaišykite miltus. Mišinį maišykite iki vientisos masės. Mikseriu įsitikinkite, kad mišinyje nėra gumuliukų.
Žingsnis 5
Į maltą mėsą sudėkite svogūnus ir kiaušinių mišinį. Įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite. Sudėkite pistacijas, keptas kepenėles ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Ugniai atsparų indą patepkite aliejumi, tada išdėliokite šoninę. Ant jos sudėkite maltą mėsą, tada vištieną, o po mėsos - vėl maltą mėsą. Tada sluoksnius keiskite ta pačia tvarka. Paskutinis sluoksnis turėtų uždengti šoninę.
Žingsnis 7
Uždenkite karščiui atsparią terino skardą folija ir įdėkite į gilų dubenį su vandeniu. Vanduo turi apsemti pusę terinos formos. Kepkite 2-3 valandas iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Tada nuimkite foliją ir nuleiskite skysčio perteklių, palikite vėsioje vietoje 12 valandų. Po 12 valandų išimkite teriną į didelę lėkštę, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Kategorijos