Publikavimo data: 2025-08-20
Traškios korėjietiškos morkų salotos su graikiniais riešutais
Remiantis istoriniais duomenimis, senovės Romos virėjai pirmieji išrado patiekalą, vadinamą salotomis. Jos buvo gaminamos iš mėtų, endivijos, salotų ir užpilamos medumi bei vyno actu. Tačiau salotos iš tiesų gimė Prancūzijoje. Būtent ten nuo XVIII a. pradžios prancūzų virėjai, eksperimentuodami su įvairiais ingredientais, prieskoniais ir padažais, salotas pavertė privalomu atskiru patiekalu ant pietų stalo. Tačiau tikroji salotų, kaip aukštosios virtuvės patiekalo, šlovės viršūnė atėjo tada, kai prancūzų virtuvės šefas Lucienas Olivjė išrado to paties pavadinimo salotas.
Žingsnis 1
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, tada atvėsinkite. Supjaustykite agurką ir virtą vištienos filė griežinėliais.
Žingsnis 2
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu. Kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Salotinėje sumaišykite korėjietiškas morkas, vištienos filė, kiaušinius, agurkus, riešutus, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos