Traškios korėjietiškos morkų salotos su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Traškios korėjietiškos morkų salotos su graikiniais riešutais

Remiantis istoriniais duomenimis, senovės Romos virėjai pirmieji išrado patiekalą, vadinamą salotomis. Jos buvo gaminamos iš mėtų, endivijos, salotų ir užpilamos medumi bei vyno actu. Tačiau salotos iš tiesų gimė Prancūzijoje. Būtent ten nuo XVIII a. pradžios prancūzų virėjai, eksperimentuodami su įvairiais ingredientais, prieskoniais ir padažais, salotas pavertė privalomu atskiru patiekalu ant pietų stalo. Tačiau tikroji salotų, kaip aukštosios virtuvės patiekalo, šlovės viršūnė atėjo tada, kai prancūzų virtuvės šefas Lucienas Olivjė išrado to paties pavadinimo salotas.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Traškios korėjietiškos morkų salotos su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, tada atvėsinkite. Supjaustykite agurką ir virtą vištienos filė griežinėliais.

Žingsnis 2

Traškios korėjietiškos morkų salotos su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu. Kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Traškios korėjietiškos morkų salotos su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Salotinėje sumaišykite korėjietiškas morkas, vištienos filė, kiaušinius, agurkus, riešutus, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kiaušinių salotos, daržovių salotos, majonezo salotos, pipirų salotos, receptų knyga, salotos su marinuotomis ir raugintomis daržovėmis, paprikų sezonas, agurkų sezonas, žaliasis sezonas, avokadų sezonas, vakarienė, per 30 minučių, yra bendrų alergenų., paprastai, įspūdingas receptas, daržovių salotos, salotos

Kategorijos