Traškučiai namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Traškučiai namuose

Traškučiai - tai traškūs užkandžiai, kuriuos galima kepti orkaitėje. Naminiai traškučiai yra sveikesni už gamyklinius. Traškučiai namuose pirmą kartą pradėti gaminti Amerikoje praėjusio amžiaus viduryje. Traškus užkandis išpopuliarėjo Europoje. Paragavę šio skanėsto, daugelis susimąstė, kaip patiems pasigaminti traškučių. Juos nesunku pasigaminti žingsnis po žingsnio pagal receptą.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Traškučiai namuose Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Nuluptus bulvių gumbus supjaustykite plonomis plokštelėmis. Jos turi būti ne storesnės kaip dviejų milimetrų storio. Bulvių griežinėlius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų likusi drėgmė. Sausas skilteles sudėkite į dubenį. Pagardinkite pipirais, druska ir augaliniu aliejumi. Švelniai išmaišykite bulvių griežinėlius, kad jie nesutrupėtų.

Žingsnis 2

Traškučiai namuose Žingsnis 2
Paruoškite traškučius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, kad bulvės nepriliptų. Kiekvieną bulvės griežinėlį išdėliokite atskirai, šiek tiek vieną nuo kito. Kepkite traškučius 10-15 minučių 200 ℃ temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos