Publikavimo data: 2024-04-02
Traškučiai namuose
Traškučiai - tai traškūs užkandžiai, kuriuos galima kepti orkaitėje. Naminiai traškučiai yra sveikesni už gamyklinius. Traškučiai namuose pirmą kartą pradėti gaminti Amerikoje praėjusio amžiaus viduryje. Traškus užkandis išpopuliarėjo Europoje. Paragavę šio skanėsto, daugelis susimąstė, kaip patiems pasigaminti traškučių. Juos nesunku pasigaminti žingsnis po žingsnio pagal receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Nuluptus bulvių gumbus supjaustykite plonomis plokštelėmis. Jos turi būti ne storesnės kaip dviejų milimetrų storio. Bulvių griežinėlius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų likusi drėgmė. Sausas skilteles sudėkite į dubenį. Pagardinkite pipirais, druska ir augaliniu aliejumi. Švelniai išmaišykite bulvių griežinėlius, kad jie nesutrupėtų.
Žingsnis 2
Paruoškite traškučius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, kad bulvės nepriliptų. Kiekvieną bulvės griežinėlį išdėliokite atskirai, šiek tiek vieną nuo kito. Kepkite traškučius 10-15 minučių 200 ℃ temperatūroje.
Kategorijos