Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu

Traškių baklažanų galima rasti bet kurio kinų restorano meniu. Šis patiekalas dažnai patiekiamas su tipišku kinišku saldžiarūgščiu padažu. Taip traškūs baklažanai atskleidžia naują skonį. Naudojant bulvių krakmolą, baklažanai iš išorės būna labai traškūs. Tai aiškiai girdisi, jei peilio ašmenimis paliesite keptą plutelę. Viduje baklažanai labai švelnūs ir aromatingi.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
70 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 1
Baklažaną nuplaukite, daržovių skustuku nulupkite odelę ir supjaustykite pailgais griežinėliais. Supjaustytus baklažanus sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, suberkite džiovintus česnakus, atsargiai išmaišykite rankomis ir palikite 15 minučių, kad baklažanai pasūdytų ir sugertų prieskonių aromatą.

Žingsnis 2

Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 2
Tuo tarpu paruoškite saldžiarūgštį padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite vandenį, sojų padažą ir citrinos sultis, tada suberkite granuliuotą cukrų, pomidorų kečupą ir bulvių krakmolą (1 šaukštelis).

Žingsnis 3

Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 3
Uždėkite ąsotį ant viryklės ir pradėkite virti padažą, maišydami plaktuvu. Virkite, kol padažas sutirštės. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad padažas gerokai sutirštės, kai atvės, todėl nelaikykite jo ant viryklės, užteks 5-7 minučių.

Žingsnis 4

Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 4
Į dubenėlį supilkite bulvių krakmolą ir juo apvoliokite kiekvieną sūdytą baklažano griežinėlį. Baklažanus labai atsargiai apverskite, nes būtent krakmolo danga suteikia jiems labai traškią plutelę.

Žingsnis 5

Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kai aliejus įkaista, sudėkite baklažanus į keptuvę ir kepkite juos iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Žingsnis 6

Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 6
Iškeptus baklažanų griežinėlius mentele perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Taip pašalinsite aliejaus perteklių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos