Publikavimo data: 2025-08-18
Traškūs baklažanai su saldžiarūgščiu padažu
Traškių baklažanų galima rasti bet kurio kinų restorano meniu. Šis patiekalas dažnai patiekiamas su tipišku kinišku saldžiarūgščiu padažu. Taip traškūs baklažanai atskleidžia naują skonį. Naudojant bulvių krakmolą, baklažanai iš išorės būna labai traškūs. Tai aiškiai girdisi, jei peilio ašmenimis paliesite keptą plutelę. Viduje baklažanai labai švelnūs ir aromatingi.
Žingsnis 1
Baklažaną nuplaukite, daržovių skustuku nulupkite odelę ir supjaustykite pailgais griežinėliais. Supjaustytus baklažanus sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, suberkite džiovintus česnakus, atsargiai išmaišykite rankomis ir palikite 15 minučių, kad baklažanai pasūdytų ir sugertų prieskonių aromatą.
Žingsnis 2
Tuo tarpu paruoškite saldžiarūgštį padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite vandenį, sojų padažą ir citrinos sultis, tada suberkite granuliuotą cukrų, pomidorų kečupą ir bulvių krakmolą (1 šaukštelis).
Žingsnis 3
Uždėkite ąsotį ant viryklės ir pradėkite virti padažą, maišydami plaktuvu. Virkite, kol padažas sutirštės. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad padažas gerokai sutirštės, kai atvės, todėl nelaikykite jo ant viryklės, užteks 5-7 minučių.
Žingsnis 4
Į dubenėlį supilkite bulvių krakmolą ir juo apvoliokite kiekvieną sūdytą baklažano griežinėlį. Baklažanus labai atsargiai apverskite, nes būtent krakmolo danga suteikia jiems labai traškią plutelę.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kai aliejus įkaista, sudėkite baklažanus į keptuvę ir kepkite juos iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Žingsnis 6
Iškeptus baklažanų griežinėlius mentele perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Taip pašalinsite aliejaus perteklių.
Kategorijos