Publikavimo data: 2024-06-16
Traškūs pyragai su kriaušėmis ir slyvomis
Sluoksniuotos tešlos pyragai su kriaušėmis ir slyvomis žavi traškia plutele ir saldžiu, kvapniu vaisių įdaru. Ypač jei atsižvelgsite į tai, kad slyva yra sveikiausias vasaros vaisius, o kriaušė turi daug vertingų medžiagų, pyragėliai gali tapti visaverčiu užkandžiu arba priedu prie arbatos ar kavos. Iš paruoštos sluoksniuotos tešlos labai lengva paruošti tokius kepinius. Beje, virtuvėje galite vargti kartu su vaikais, o paskui mėgautis bendru arbatos vakarėliu.
Žingsnis 1
Vaisius supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite cukrų, krakmolą ir cinamoną. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite tešlą kvadratėliais. Kiekvieno kvadrato vienoje pusėje padarykite pjūvius, bet ne iki galo. Ant antros tešlos dalies dėkite įdarą ir uždenkite nupjauta puse. Kraštus paspauskite šakute, kad gautųsi gražus apvadas.
Žingsnis 3
Aptepkite paplotėlius plaktu kiaušiniu. Pašaukite kepsnelius į orkaitę 20 minučių. Kepkite 180-190 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos