Traškūs salierai su padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Traškūs salierai su padažu

Saliero šaknis yra labai sveika, o sumaniai paruošta - labai skani. Kartu su grietinėlės padažu salieras bus maksimaliai aromatingas ir nepraras savo naudos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (39 bal.)

Žingsnis 1

Traškūs salierai su padažu Žingsnis 1
Nuluptą saliero šaknį supjaustykite plonais strypeliais ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite pastovėti 30 minučių. Tada nusausinkite ir nusausinkite strypus virtuviniu rankšluosčiu arba popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Traškūs salierai su padažu Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi apkepkite salierus, kol jie įgaus auksinę spalvą. Kad geriau paruduotų, kepkite juos dalimis. Kiekvieną partiją galite šiek tiek pasūdyti.

Žingsnis 3

Traškūs salierai su padažu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite citrinos sultis ir kiaušinių trynius ir nuolat maišydami dėkite į vandens vonelę. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol jis ištirps ir taps vientisas.

Žingsnis 4

Traškūs salierai su padažu Žingsnis 4
Kai sviestas ištirps, išimkite padažą iš garų vonelės, supilkite grietinėlę ir, jei reikia, druską. Padažą maišykite iki vientisos masės. Padažas turi būti švelnios tekstūros, malonios gelsvos spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos