Publikavimo data: 2025-08-17
Traškūs salierai su padažu
Saliero šaknis yra labai sveika, o sumaniai paruošta - labai skani. Kartu su grietinėlės padažu salieras bus maksimaliai aromatingas ir nepraras savo naudos.
Žingsnis 1
Nuluptą saliero šaknį supjaustykite plonais strypeliais ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite pastovėti 30 minučių. Tada nusausinkite ir nusausinkite strypus virtuviniu rankšluosčiu arba popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi apkepkite salierus, kol jie įgaus auksinę spalvą. Kad geriau paruduotų, kepkite juos dalimis. Kiekvieną partiją galite šiek tiek pasūdyti.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite citrinos sultis ir kiaušinių trynius ir nuolat maišydami dėkite į vandens vonelę. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol jis ištirps ir taps vientisas.
Žingsnis 4
Kai sviestas ištirps, išimkite padažą iš garų vonelės, supilkite grietinėlę ir, jei reikia, druską. Padažą maišykite iki vientisos masės. Padažas turi būti švelnios tekstūros, malonios gelsvos spalvos.
Kategorijos