Publikavimo data: 2024-03-29
Trikampiai sausainiai
Trikampio formos sausainiai dar vadinami "vokeliais", nes taip senoviškai lankstomi laiškai. Trikampių sausainių receptas yra neįtikėtinai paprastas ir puikiai tinka pradedantiesiems kulinarams. Dėl to, kad jis gaminamas iš varškės, sausainiai turi neįprastą sluoksniuotą struktūrą, o orkaitėje kepamų sausainių aromatas pasklinda po visus namus ir sugrąžina į vaikystę.
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, žiupsnelį druskos ir kiaušinį. Minkykite, kol masė taps vientisa ir be gumulėlių.
Žingsnis 2
Tada į varškę sudėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Dabar persijokite miltus ir kepimo miltelius per sietelį į varškės masę. Taip miltai prisotinami deguonies, kad tešla lengvai pakiltų.
Žingsnis 4
Užminkykite varškės tešlą. Kai tik ji taps šiek tiek tiršta, susukite ją į rutulį. Dabar rutulį įdėkite į šaldytuvą maždaug valandai. Taip jis taps elastingesnis.
Žingsnis 5
Po valandos išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palikite ją 10 minučių pailsėti, kad atšiltų iki kambario temperatūros. Po to stalą pabarstykite miltais ir pradėkite kočioti tešlą. Tešla turi būti maždaug 2 cm storio.
Žingsnis 6
Paruoštą tešlą išpjaukite 9-10 cm skersmens apskritimais. Trikampiai sausainiai patiekiami su cukrumi, todėl kiekvieną apskritimą iš vienos pusės pamerkite į lėkštutę su cukrumi ir perlenkite per pusę taip, kad cukraus pusė būtų viduje. Tada vieną pusę vėl pamerkite į cukrų ir vėl suvyniokite į vidų. Turėtumėte gauti 2 sulenktus ketvirčius.
Žingsnis 7
Trečią ir paskutinį kartą ketvirčius pamerkite į cukrų ir sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 25 minutes, kol taps auksinės spalvos. Kai sausainiai bus paruošti - išimkite juos ant lėkštės ir leiskite atvėsti.
Kategorijos