Publikavimo data: 2025-08-20
Trinta kopūstų tyrė
Dažnai žiediniai kopūstai naudojami kopūstų košei gaminti. Tačiau baltųjų kopūstų variantas yra ne mažiau skanus. Tiesą sakant, jų skonis praktiškai toks pat, ir galbūt net nepastebėsite skirtumo. Tokia košė bus ypač aktuali žiemą, kai žiediniai kopūstai yra brangūs. Baltagūžių kopūstų košė gaunasi švelni ir mažai kaloringa. Ji daug sveikesnė už bulvių analogą. Patiekite bulvių košę kaip garnyrą prie mėsos, vištienos ar žuvies.
Žingsnis 1
Kopūstus supjaustykite mažais, atsitiktiniais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą ar puodynę, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, įberkite porą žiupsnelių druskos. Virkite kopūstus apie 30 minučių ant silpnos ugnies šiek tiek uždengę dangčiu.
Žingsnis 2
Nuimkite kopūstus nuo ugnies. Nusunkite sultinį. Kopūstus susmulkinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos tyrės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, pasūdykite tyrę pagal skonį. Patiekite tyrę papuošę žiupsneliu šviežiai maltų juodųjų pipirų. Gero apetito!
Kategorijos