Publikavimo data: 2024-05-19
Troškinti kopūstai vaikams
Troškinti kopūstai laikomi dietiniu ir labai sveiku patiekalu. Jis gaminamas be pipirų ir prieskonių. Jis būna labai sultingas, minkštas ir maistingas. Kopūstų receptas, kaip darželyje, leis kiekvienai šeimininkei palepinti savo vaiką mėgstamu patiekalu net ir namuose. Gaminimui reikia pasirinkti gražų baltąjį kopūstą. Be sausų lapų ar puvimo požymių.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstus. Į puodą supilkite kopūstus tiek vandens, kad jie būtų visiškai apsemti. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes, kol kopūstai išvirs iki pusės. Išimkite į sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Į gilią keptuvę sudėkite morkas ir svogūnus. Įpilkite sviesto ir statykite ant silpnos ugnies. Kai sviestas ištirps, įpilkite 50 ml vandens. Išmaišykite. Virkite 5 minutes, kol skystis išgaruos. Sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Virkite 1 minutę. Nuimkite nuo ugnies. Perpilkite į švarų dubenį. Išplaukite keptuvę.
Žingsnis 3
Paruoškite miltų mišinį. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite kitą keptuvę. Supilkite miltus. Maišydami džiovinkite apie minutę. Miltai turėtų tapti gelsvi. Pagardinkite druska. Supilkite miltams skiesti naudotą vandenį. Išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Į keptuvę, kurioje virė morkos, svogūnai ir pomidorų pasta, supilkite augalinį aliejų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Sudėkite į ją kopūstus. Sudėkite anksčiau paruoštas daržoves. Išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu 10 minučių. Į patiekalą suberkite vandeniu atskiestus miltus ir druską. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių. Likus trims minutėms iki gaminimo pabaigos, suberkite smulkintas petražoles ir išmaišykite.
Kategorijos