Publikavimo data: 2024-05-25
Troškinti rauginti kopūstai
Klasikinis troškintų raugintų kopūstų receptas - troškinant raugintus kopūstus jie verdami keptuvėje, nes troškinant sumažėja jų rūgštingumas. Įdomus kopūstų poveikis žmogaus sveikatai - Anglijoje buvo atliktas tyrimas, kuris įrodė, kad valgant šį patiekalą sumažėja vėžio rizika. O garsusis jūrininkas Džeimsas Kukas (James Cook) rašė, kad jūreiviai kelionių metu valgydami raugintus kopūstus kovojo su avitaminoze ir dantenų ligomis.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Raugintus kopūstus išspauskite per marlę ir, jei reikia, supjaustykite plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Troškinkite kopūstus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus. Tada į keptuvę sudėkite morkas ir troškinkite jas 5 minutes. Tada sudėkite raugintus kopūstus, cukrų ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies 1 valandą.
Kategorijos