Troškinti rauginti kopūstai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Troškinti rauginti kopūstai

Klasikinis troškintų raugintų kopūstų receptas - troškinant raugintus kopūstus jie verdami keptuvėje, nes troškinant sumažėja jų rūgštingumas. Įdomus kopūstų poveikis žmogaus sveikatai - Anglijoje buvo atliktas tyrimas, kuris įrodė, kad valgant šį patiekalą sumažėja vėžio rizika. O garsusis jūrininkas Džeimsas Kukas (James Cook) rašė, kad jūreiviai kelionių metu valgydami raugintus kopūstus kovojo su avitaminoze ir dantenų ligomis.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
90 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Troškinti rauginti kopūstai Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Raugintus kopūstus išspauskite per marlę ir, jei reikia, supjaustykite plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Troškinti rauginti kopūstai Žingsnis 2
Troškinkite kopūstus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus. Tada į keptuvę sudėkite morkas ir troškinkite jas 5 minutes. Tada sudėkite raugintus kopūstus, cukrų ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos