Publikavimo data: 2024-09-17
Troškintos cukinijos su daržovėmis ir malta mėsa
Troškintos cukinijos su daržovėmis ir malta mėsa primena daržovių troškinį, tačiau vis dėlto pagrindinę vietą tarp visų daržovių šiame patiekale užima cukinija. Šiam patiekalui gaminti naudojau didelę ir peraugusią cukiniją, nes tokie egzemplioriai lieka saugykloje po daţno sezono, manau, ne aš viena. O kadangi iš jų taip pat reikia kažką gaminti, šis variantas tiesiog superinis. Patiekalas gaunasi sultingas, lengvas, aromatingas ir kartu gana sotus.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite daržoves. Iš cukinijų pašalinkite ne tik žievelę, bet ir sėklas, tačiau jei naudojate labai jaunus vaisius, to daryti nereikia.
Žingsnis 2
Cukiniją supjaustykite kubeliais (apie 1,5 cm) ir sudėkite į keptuvę su aliejumi, kepkite 10 minučių. Kepimo metu nepamirškite patiekalo pamaišyti.
Žingsnis 3
Į cukiniją sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į cukiniją bei morkas.
Žingsnis 5
Paprikas supjaustykite neilgomis juostelėmis ir taip pat perkelkite į keptuvę.
Žingsnis 6
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į troškinamas daržoves.
Žingsnis 7
Sudėkite maltą mėsą. Šiuo etapu pagal skonį pasūdykite, o jei daržovės neišspaudė pakankamai sulčių, užpilkite jas trupučiu vandens. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 35 minutes. Reguliariai maišykite.
Žingsnis 8
Pabaigoje sudėkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Tolygiai paskirstykite grietinę ir palikite troškintis 5 minutes, nedidindami ugnies.
Žingsnis 10
Prieš išjungdami pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais.
Kategorijos