Publikavimo data: 2024-04-09
Troškintos daržovės su balzaminiu padažu
Keptuvėje troškintos daržovės su lengvu balzaminio acto padažu - Europoje paplitęs patiekalas. Italijoje troškintos daržovės taps lengvų vegetariškų makaronų recepto pagrindu, Ispanijoje - kepsnių garnyru, Balkanuose - nacionalinių troškinių su fetos sūriu dalimi. Paruoškite troškintas daržoves su balzaminiu padažu ir pasirinkite geriausią jų patiekimo būdą. Patogu gaminti naudoti šaldytas daržoves.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 5 minutes kepkite Lecho daržovių mišinį. Įdėkite česnako, druskos ir pomidorų pastos. Išmaišykite ir troškinkite apie 10 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Įpilkite balzaminio padažo. Sumaišykite alyvuogių aliejų ir balzaminį actą, supilkite mišinį į daržoves, papipirinkite, suberkite smulkintus bazilikus ir išmaišykite. Nukelkite troškintas daržoves nuo ugnies ir naudokite kaip padažą makaronams, garnyrą arba atskirą patiekalą.
Kategorijos