Publikavimo data: 2024-04-08
Troškinys su grybais
Orkaitėje galite pasigaminti troškinį iš įvairių produktų: bulvių, daržovių, vištienos, varškės, sūrio ar žuvies. Švieži, miško ar šaldyti grybai (pievagrybiai, voveraitės, pievagrybiai arba opuncijos) - skanus ir sveikas apkepas. Receptas elementarus, o patiekalui paruošti reikia minimalių produktų. Grybų troškinį galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba karštą užkandį.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus ir svogūnus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir 7 minutes pakepinkite svogūnus bei grybus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Nukelkite kepintus grybus nuo ugnies ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite troškinio įdarą. Kiaušinių baltymus išplakite iki purių putų. Į kepintus grybus sudėkite trynius ir smulkiai supjaustytus žaliuosius svogūnus. Sudėkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite apkepą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybų mišinį. Grybų apkepą kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos