Publikavimo data: 2024-06-12
Trupinti
Norėdami pasigaminti gardų obuolių pyragą, neprivalote prisiminti tradicinio charlotte recepto, bet galite išsikepti gardų ir neįprastą kramble - klasikinį angliškos virtuvės patiekalą su traškia tešla iš miltų, trintų su šaltu sviestu. Angliškas kramble atsirado Antrojo pasaulinio karo pradžioje kaip desertas, kurį galima pagaminti iš nedaug ingredientų, ir dėl savo originalaus skonio bei paprasto paruošimo tapo itin populiarus.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Paskrudinkite migdolus, maišydami kepkite sausoje keptuvėje 5-6 minutes. Į sausą keptuvę suberkite 80 g cukraus, cinamoną ir obuolius. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir maišydami ištirpinkite cukrų. Palaukite, kol cukrus karamelizuosis ant kiekvienos obuolio skiltelės, ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į gilų dubenį ir sudėkite šalto sviesto gabalėlius. Suberkite likusį cukrų ir šakute greitai suminkykite sviestą su miltais ir cukrumi į smulkius trupinius.
Žingsnis 3
Iškepkite kramblį. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite karamelizuotus obuolius ir apibarstykite migdolų riešutais. Ant viršaus supilkite trupinį iš sviesto ir miltų. Kepkite trupinius 25 minutes, tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Kategorijos