Publikavimo data: 2024-03-24
Tunas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais
Ant grotelių keptas tunas yra lengvai paruošiamas patiekalas, kuris gali būti puiki alternatyva kebabui. Šios žuvies skonis labai primena mėsą, todėl ji dažnai vadinama "jūros jautiena". Be to, tunas yra naudingųjų medžiagų kiekio rekordininkas tarp visų raudonųjų žuvų rūšių. Kad patiekalas būtų kuo skanesnis, patariame naudoti atšaldytą, o ne šaldytą žuvį. Briuselio kopūstai ir cukinijos puikiai dera su tunu.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir šiek tiek pasūdykite. Atsargiai suberkite briuselinius kopūstus į verdantį vandenį, sumažinkite ugnį ir virkite juos 5 minutes. Tada nusausinkite kopūstus į sietelį ir leiskite nutekėti vandens pertekliui.
Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite kopūstus ir 5 minutes kepkite daržoves ant vidutinės ugnies. Tada į kopūstus sudėkite česnaką ir kepkite, kol kopūstai įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Cukinijas supjaustykite apskritais griežinėliais. Įkaitinkite grilio keptuvę su sviestu. Sudėkite cukinijas ant grotelių ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Nuimkite cukinijas nuo kaitlentės ir sudėkite tuno kepsnį ant grotelių. Kepkite kepsnį ant grotelių po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus. Tunas pjūvyje turi išlikti rausvas.
Žingsnis 6
Sudėkite visus ingredientus į lėkštę. Apšlakstykite patiekalą česnakiniu briuselinių kopūstų aliejumi ir patiekite.
Kategorijos