Publikavimo data: 2024-01-20
Tunas su karamelizuotais svogūnais receptas
Tunas yra skumbrių šeimos žuvis. Jos mėsa yra gana riebi ir maistinga, išsiskiria tankia struktūra ir raudona spalva. Populiariausios tunų rūšys yra paprastasis, geltonuodegis ir ilgapelekis tunas. Prieš kepant tuną nereikėtų jo plauti, tiesiog nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Optimalus tuno filė kepimo būdas yra vidutiniškai iškeptas - rausvas vidurys - taip mėsa išliks sultinga ir skani. Šiame recepte siūlome prie tuno filė pridėti saldžių karamelizuotų svogūnų ir rukolos lapų.
Žingsnis 1
Nulupkite raudonąjį svogūną. Tuną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 5 minutes kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies. Į svogūnus suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir išmaišykite. Palaukite, kol cukrus ištirps ir virs karamele. Tada supilkite balzaminį actą, viską išmaišykite ir virkite, kol actas išgaruos. Karamelizuoti svogūnai paruošti.
Žingsnis 3
Išplaukite svogūnų keptuvę arba naudokite kitą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Tunų filė iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Tuno išorė turi būti su auksine plutele, tačiau žuvies vidus išliks šiek tiek žalias ir sultingas. Jei nevalgote žalios žuvies, kepkite tuną orkaitėje 10 minučių 180⁰C temperatūroje, kol iškeps.
Žingsnis 5
Į serviravimo lėkštę sudėkite rukolą, ant jos išdėliokite žuvį, tada ant tuno sudėkite karamelizuotus svogūnus.
Žingsnis 6
Paruoštos šiltos svogūnų ir tuno salotos.
Žingsnis 7
Patiekalą papuoškite laimo griežinėliu ir šlakeliu balzaminio kremo.
Kategorijos