Publikavimo data: 2024-03-28
Tuno tataki
Šiame recepte išsamiai aprašyta, kaip pagaminti tuno tataki. Geriausia tataki gaminti iš 3 cm storio tuno filė. Kepant tikrą tataki, filė išorėje susidaro traški plutelė, o vidus lieka žalias. Tuno filė ir toks gaminimo būdas puikiai vienas kitą papildo. Šią žuvį reikia kepti greitai, kol ji bus pusiau iškepusi.
Žingsnis 1
Tunų filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Kiekvieną jų pamerkite į prieskonius ir sezamo sėklas. Tuną pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Tuno filė iš abiejų pusių apkepkite ant stiprios ugnies šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kiekviena pusė turėtų užtrukti ne ilgiau kaip minutę.
Žingsnis 3
Tuno filė galima patiekti su šviežiomis daržovėmis arba uogomis. Gero apetito!
Kategorijos