Turkiškas kebabas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Turkiškas kebabas

Kebabas - populiarus patiekalas Turkijoje. Turkiškas kebabas turi daugybę rūšių: kofta, adana, urfa, jier ir kt. Tradiciškai patiekalas gaminamas iš avienos arba jautienos su varškės riebalais, patiekiamas su pomidorų padažu arba tirštu jogurtu, taip pat su šviežiomis daržovėmis, duona arba pita duona. Dažniausiai Turkijoje prie kebabų patiekiami ryžiai arba bulguras.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.1/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Turkiškas kebabas Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite ėrieną, taukus, svogūnus, citrinos sultis, čiobrelius, raudonėlius, pipirus ir druską. Mėsą minkykite bent 10 minučių, kol ji taps vientisa mase, tada įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 2

Turkiškas kebabas Žingsnis 2
Suformuokite kebabus. Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite 6-8 ovalo formos 3-3,5 cm storio kotletus ir suverkite juos ant iešmelių. Tarp iešmo ir mėsos neleiskite susidaryti tuštumoms, stipriai spausdami mėsą ranka. Kepkite šašlykus ant įkaitusių žarijų 10-15 minučių, retkarčiais apversdami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kepti, paprasta, aštru, pietūs, vakarienė, kebabų sezonas, kebabas, kebabai, kebabas, be įprastų alergenų, receptų knyga, kiaulienos vakarienė

Kategorijos