Publikavimo data: 2024-04-17
Turkiškas kebabas
Kebabas - populiarus patiekalas Turkijoje. Turkiškas kebabas turi daugybę rūšių: kofta, adana, urfa, jier ir kt. Tradiciškai patiekalas gaminamas iš avienos arba jautienos su varškės riebalais, patiekiamas su pomidorų padažu arba tirštu jogurtu, taip pat su šviežiomis daržovėmis, duona arba pita duona. Dažniausiai Turkijoje prie kebabų patiekiami ryžiai arba bulguras.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite ėrieną, taukus, svogūnus, citrinos sultis, čiobrelius, raudonėlius, pipirus ir druską. Mėsą minkykite bent 10 minučių, kol ji taps vientisa mase, tada įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Suformuokite kebabus. Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite 6-8 ovalo formos 3-3,5 cm storio kotletus ir suverkite juos ant iešmelių. Tarp iešmo ir mėsos neleiskite susidaryti tuštumoms, stipriai spausdami mėsą ranka. Kepkite šašlykus ant įkaitusių žarijų 10-15 minučių, retkarčiais apversdami.
Kategorijos