Publikavimo data: 2024-06-08
Turkiški ryžiai
Turkiško stiliaus ryžiai yra įdomus patiekalas, kurio receptūroje naudojami vermišeliai ir vištienos sultinys. Tai neįprasto skonio, sotūs ir greitai paruošiami ryžiai. Įdomu tai, kad pačioje Turkijoje šis patiekalas vadinamas "pilav" ir patiekiamas beveik kiekviename restorane, kartais kartu su mėsos ar daržovių garnyru. Beje, ryžiai yra antroji grūdinė kultūra, auginama visame pasaulyje. Jie puikiai įsitvirtina bet kokiame klimate ir nereikalauja ypatingų sąlygų.
Žingsnis 1
Apkepkite vermišelius. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite česnaką. Įberkite ciberžolės. Maišydami kepkite česnaką ir ciberžolę 1 minutę ant silpnos ugnies. Tada sudėkite vermišelius, gerai išmaišykite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite turkiškus ryžius. Paruoštus ryžius supilkite į keptuvę su keptais makaronais. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad ryžiai įsigertų aliejaus. Ryžius ir vermišelius užpilkite karštu sultiniu, pasūdykite, uždarykite indą dangčiu ir nemaišydami troškinkite apie 10 minučių.
Kategorijos