Publikavimo data: 2025-08-20
Turkmėnų kalba Fitchi
"Fitchi" yra turkmėnų nacionalinis pyragas. Nėra jokių sunkumų jį paruošti. Viskas paprasta ir aišku. Paprasta nerauginta tešla ir daug mėsos bei svogūnų. Jis kepamas porcijų formelėse, įdaras gaunasi labai sultingas, o pjaunant vieną didelį pyragą dalis sulčių prarandama. Skanus, sotus, gražus pyragas - visavertis karštas patiekalas pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Iš miltų, vandens, pusės arbatinio šaukštelio druskos ir augalinio aliejaus išminkykite miltais pabarstytą tešlą. Susukite į rutulį, uždenkite ir palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, druską ir pipirus ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Palikite pastovėti 15 minučių.
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į 2 dalis dviem pyragams. Kiekvieną dalį padalykite nelygiai į dvi dalis. Didžiąją dalį iškočiokite didesnę nei formos plotas. Prispauskite ją prie formos kraštų. Paskleiskite pusę maltos mėsos, išlyginkite ją ant formos.
Žingsnis 6
Ant viršaus uždėkite antrąją iškočiotą dalį. Išilgai formos kraštų susukite kočėlu. Pašalinkite tešlos perteklių.
Žingsnis 7
Padarykite pyrage skylutes.
Žingsnis 8
Kepkite 230-240 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Žingsnis 9
Apšlakstykite vandeniu ir uždenkite rankšluosčiu.
Kategorijos