Publikavimo data: 2024-04-06
Udmurto koldūnai
Koldūnai Udmurte vadinami pelnyan. "Pel" reiškia ausį, o "nyanyan" - duoną. Pagal tradicinį Udmurto koldūnų receptą naudojama trijų rūšių mėsa: kiauliena, jautiena ir aviena. Galima dėti lašinių, su jais koldūnai būna sultingi, riebūs ir sotūs. Anksčiau koldūnai buvo gaminami tik iš ruginių miltų, tačiau ilgainiui į juos imta dėti kvietinių miltų, kad tešla taptų elastinga ir įgautų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Paimkite gilų dubenį, supilkite į jį vandenį, kiaušinį, miltus, druską ir išmaišykite. Tešlą minkykite 6-10 minučių. Jei tešla skysta, įberkite daugiau miltų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba įdėkite ją į maišelį ir palikite 10-15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite maltinukus. Kiaulieną, avieną, jautieną, lašinius ir svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumalkite mėsmale. Įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Iškočiokite 2-3 mm storio tešlą. Iš tešlos stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėkite maltos mėsos ir sandariai užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Koldūnus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol išplauks. Patiekite koldūnus su grietine.
Kategorijos