Udmurto koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Udmurto koldūnai

Koldūnai Udmurte vadinami pelnyan. "Pel" reiškia ausį, o "nyanyan" - duoną. Pagal tradicinį Udmurto koldūnų receptą naudojama trijų rūšių mėsa: kiauliena, jautiena ir aviena. Galima dėti lašinių, su jais koldūnai būna sultingi, riebūs ir sotūs. Anksčiau koldūnai buvo gaminami tik iš ruginių miltų, tačiau ilgainiui į juos imta dėti kvietinių miltų, kad tešla taptų elastinga ir įgautų skonį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Udmurto koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Paimkite gilų dubenį, supilkite į jį vandenį, kiaušinį, miltus, druską ir išmaišykite. Tešlą minkykite 6-10 minučių. Jei tešla skysta, įberkite daugiau miltų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba įdėkite ją į maišelį ir palikite 10-15 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Udmurto koldūnai Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite maltinukus. Kiaulieną, avieną, jautieną, lašinius ir svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumalkite mėsmale. Įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Udmurto koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Iškočiokite 2-3 mm storio tešlą. Iš tešlos stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėkite maltos mėsos ir sandariai užspauskite tešlos kraštus.

Žingsnis 4

Udmurto koldūnai Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Koldūnus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol išplauks. Patiekite koldūnus su grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos