Publikavimo data: 2025-08-20
Udmurto naminiai koldūnai
Udmurtija yra pelėnų gimtinė. Žodis "pelmeni" iš udmurtų kalbos verčiamas kaip "duonos ausis". Čia visi moka gaminti ir mėgsta valgyti pelmenis. Udmurtijoje yra net didelis paminklas pelmenims.
Žingsnis 1
Sumaišykite vandenį, kiaušinį ir druską. Šaukštu įmaišykite miltus. Tešlą minkykite rankomis, kol ji taps labai standi, prireikus įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite maltą kiaulieną su svogūnu, druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į slyvos dydžio rutuliukus. Tešlos rutuliukus iškočiokite kočėlu į labai plonus pyragėlius. Į kiekvieno jų vidurį dėkite įdaro. Įdarą suspauskite į tešlos vidų. Suformuokite koldūnams būdingą ausies formą.
Žingsnis 4
Pastatykite ant ugnies puodą su 3 litrais vandens, įberkite druskos. Užvirinkite. Į verdantį vandenį po vieną įmeskite koldūnus, kad nesuliptų. Virkite 7 minutes.
Kategorijos