Udmurto naminiai koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Udmurto naminiai koldūnai

Udmurtija yra pelėnų gimtinė. Žodis "pelmeni" iš udmurtų kalbos verčiamas kaip "duonos ausis". Čia visi moka gaminti ir mėgsta valgyti pelmenis. Udmurtijoje yra net didelis paminklas pelmenims.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Sumaišykite vandenį, kiaušinį ir druską. Šaukštu įmaišykite miltus. Tešlą minkykite rankomis, kol ji taps labai standi, prireikus įberkite daugiau miltų.

Žingsnis 2

Paruoškite įdarą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite maltą kiaulieną su svogūnu, druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Udmurto naminiai koldūnai Žingsnis 3
Padalykite tešlą į slyvos dydžio rutuliukus. Tešlos rutuliukus iškočiokite kočėlu į labai plonus pyragėlius. Į kiekvieno jų vidurį dėkite įdaro. Įdarą suspauskite į tešlos vidų. Suformuokite koldūnams būdingą ausies formą.

Žingsnis 4

Pastatykite ant ugnies puodą su 3 litrais vandens, įberkite druskos. Užvirinkite. Į verdantį vandenį po vieną įmeskite koldūnus, kad nesuliptų. Virkite 7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, koldūnai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, vakarienė su kiauliena, koldūnai su jautiena, vakarienė su jautiena, koldūnai su kiauliena

Kategorijos