Publikavimo data: 2025-08-19
Universalūs naminiai blynai ant pieno
Blynai atsirado Rusijoje dar IX a. pr. m. e. Blynų pavadinimas kilęs iš senovinio žodžio "mlin", kuris reiškia produktą iš maltų kviečių grūdų. Praėjo ištisi šimtmečiai, tačiau blynų populiarumas mūsų šalyje išliko iki šių dienų. Apie juos rusų kultūroje yra daugybė posakių, dainų, eilėraščių, ditirambų, A. P. Čechovas net parašė apsakymą. Pabandykite pasigaminti universalius naminius blynus ant pieno pagal geriausias rusų virtuvės tradicijas.
Žingsnis 1
Į paruoštą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską ir išplakite mikseriu. Įpilkite šiek tiek pieno ir toliau plakite. Dabar nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir supilkite likusį pieną bei 6-7 šaukštus augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Toliau plakite, kol tešla taps vientisa. Leiskite tešlai 20-30 minučių pailsėti kambario temperatūroje. Keptuvę patepkite trupučiu augalinio aliejaus (tik pirmajam blynui) ir pastatykite ant vidutinės ugnies, gerai įkaitinkite.
Žingsnis 3
Tešlą ant keptuvės pilkite samčiu taip, kad ji tolygiai pasiskirstytų po visą paviršių. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Kategorijos