Universalūs naminiai blynai ant pieno pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Universalūs naminiai blynai ant pieno

Blynai atsirado Rusijoje dar IX a. pr. m. e. Blynų pavadinimas kilęs iš senovinio žodžio "mlin", kuris reiškia produktą iš maltų kviečių grūdų. Praėjo ištisi šimtmečiai, tačiau blynų populiarumas mūsų šalyje išliko iki šių dienų. Apie juos rusų kultūroje yra daugybė posakių, dainų, eilėraščių, ditirambų, A. P. Čechovas net parašė apsakymą. Pabandykite pasigaminti universalius naminius blynus ant pieno pagal geriausias rusų virtuvės tradicijas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Universalūs naminiai blynai ant pieno Žingsnis 1
Į paruoštą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską ir išplakite mikseriu. Įpilkite šiek tiek pieno ir toliau plakite. Dabar nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir supilkite likusį pieną bei 6-7 šaukštus augalinio aliejaus.

Žingsnis 2

Universalūs naminiai blynai ant pieno Žingsnis 2
Toliau plakite, kol tešla taps vientisa. Leiskite tešlai 20-30 minučių pailsėti kambario temperatūroje. Keptuvę patepkite trupučiu augalinio aliejaus (tik pirmajam blynui) ir pastatykite ant vidutinės ugnies, gerai įkaitinkite.

Žingsnis 3

Universalūs naminiai blynai ant pieno Žingsnis 3
Tešlą ant keptuvės pilkite samčiu taip, kad ji tolygiai pasiskirstytų po visą paviršių. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepti patiekalai, užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pusryčiai, Užgavėnės, blynai, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, blynai su kiaušiniu

Kategorijos