Publikavimo data: 2024-05-25
Uogų mannikinas su mėlynėmis
Kepimas su manų kruopomis puikiai dera su visomis prasmėmis naudingomis mėlynėmis. Jos ne veltui vadinamos "rusiškomis uogomis", nes Rusijoje yra didžiausi pasaulyje šių laukinių uogų ištekliai. Saldžios, kupinos vitaminų, jos taip pat kelia paties patiekalo naudingumo reitingą. Įmaišyta į tešlą, ji suteikia kepiniams neįprastai patrauklią ir apetitišką išvaizdą.
Žingsnis 1
Supilkite manų kruopas su kefyru. Palikite išbrinkti 30-60 minučių. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir supilkite į manų kruopas, atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į manų kruopų mišinį. Tada sudėkite suminkštintą sviestą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Du kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos plakite tol, kol susidarys minkštos viršūnės. Švelniai maišydami supilkite į tešlą.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Supilkite tešlą, ant viršaus bet kokia tvarka išdėliokite uogas. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Kategorijos