Publikavimo data: 2024-04-17
Uogų panna cotta
"Panna cotta" yra tradicinis kreminis itališkas desertas, puošiamas uogomis, vaisiais arba šokoladu. Dažniausiai patiekiamas su uogų sirupu. Šiam receptui šviežių vaisių nereikia, užtenka parduotuvėje pirktų šaldytų uogų. Grietinėlę panna cotta su uogomis geriau rinktis neriebią, kad panna cotta būtų lengva ir švelni.
Žingsnis 1
Paruoškite panna cotta. Grietinėlę sumaišykite su pienu, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Tuomet į karštą grietinėlės mišinį suberkite išbrinkusią želatiną. Išmaišykite, kad želatina ištirptų. Supilkite į kremus ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kad sustingtų.
Žingsnis 2
Paruoškite uogų sirupą. Sumaišykite uogas su cukraus pudra ir pašildykite, kad išsiskirtų sultys. Sirupą atvėsinkite ir supilkite į panna cotta su uogomis.
Kategorijos