Publikavimo data: 2025-08-17
Uogų želė terina su jogurtu
Šis terinas puikiai tinka mėgautis sultingomis uogomis žiemos vakarais ir prisiminti vasarą. Jogurto ir grietinėlės sluoksnis suteikia švelnumo ir sušvelnina ryškų uogų skonį. Kadangi terina ruošiama keliais etapais, galite lengvai derinti terinos ir kitų patiekalų ruošimą, kad ji būtų paruošta svečiams atvykus.
Žingsnis 1
Sudėkite pašildytas sultis su išbrinkusia želatina ir gerai išmaišykite, kad ištirptų visi želatinos grūdeliai. Kepimo indą išklokite maistine plėvele taip, kad paviršius būtų lygus ir be raukšlių. Jei naudojate sulankstomą formą, jos nereikia uždengti maistine plėvele.
Žingsnis 2
Visas atitirpintas uogas tolygiai sudėkite ant formos dugno. Ant uogų atsargiai supilkite želatinos ir vyšnių sulčių mišinį. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba kol sustings.
Žingsnis 3
Kol pirmasis sluoksnis sustings, kitą pusę želatinos paruoškite taip pat, kaip ir pirmąją partiją. Giliame dubenyje sumaišykite grietinėlę ir cukrų, tada plakite mikseriu, kol susidarys purios viršūnės.
Žingsnis 4
Į indą su jogurtu atsargiai supilkite plaktą grietinėlę ir išmaišykite, tada atsargiai įmaišykite atvėsusią želatiną. Masę užtepkite ant vyšnių želė sluoksnio su uogomis. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba kol sustings. Išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros, kol sustings antrasis sluoksnis.
Žingsnis 5
Suminkštintą sviestą sumaišykite su trupintais sausainiais iki vientisos masės. Ant jogurtinės želė sluoksnio dėkite sviestu apteptų sausainių sluoksnį. Išlyginkite ir palikite šaldytuve dar valandai.
Žingsnis 6
Paruoškite plokščią lėkštę arba trikotažinį indą, ant kurio padėsite želė teriną, sandariai juo uždenkite formą ir atsargiai apverskite, kad sausainių sluoksnis būtų ant dugno. Išimkite formą pakeldami kraštus maistine plėvele.
Kategorijos