Upėtakis grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Upėtakis grietinėlės padaže

Upėtakis grietinėlės padaže - švelnus ir skanus patiekalas, kurį lengva paruošti. Norint paruošti patiekalą pagal šį receptą, svarbu pasirinkti šviežius upėtakių kepsnius. Rinkdamiesi žuvį parduotuvėje atkreipkite dėmesį į tai, kad šviežio upėtakio mėsa yra tanki ir elastinga. Tai reiškia, kad paspaudus neturėtų būti įdubimų. Yra įvairių upėtakių gaminimo grietinėlės padaže variantų. Pavyzdžiui, jis gali būti ruošiamas keptuvėje.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (42 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Upėtakis grietinėlės padaže Žingsnis 1
Sudėkite upėtakius į gilų indą. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, supilkite citrinos sultis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite marinuotis 20-30 minučių.

Žingsnis 2

Upėtakis grietinėlės padaže Žingsnis 2
Keptuvėje ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite sviestą. Į keptuvę supilkite miltus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Sudėkite smulkintus krapus, išmaišykite, palaukite, kol užvirs. Išjunkite kaitlentę ir keptuvę uždenkite dangčiu.

Žingsnis 3

Upėtakis grietinėlės padaže Žingsnis 3
Atskirą keptuvę patepkite alyvuogių aliejumi. Įkaitinkite ją ant kaitlentės. Sudėkite į ją upėtakių kepsnius ir kepkite juos po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Išjunkite kaitlentę. Paruoštą žuvį užpilkite padažu ir kelias minutes palikite karštoje keptuvėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos