Publikavimo data: 2024-03-25
Upėtakis grietinėlės padaže
Upėtakis grietinėlės padaže - švelnus ir skanus patiekalas, kurį lengva paruošti. Norint paruošti patiekalą pagal šį receptą, svarbu pasirinkti šviežius upėtakių kepsnius. Rinkdamiesi žuvį parduotuvėje atkreipkite dėmesį į tai, kad šviežio upėtakio mėsa yra tanki ir elastinga. Tai reiškia, kad paspaudus neturėtų būti įdubimų. Yra įvairių upėtakių gaminimo grietinėlės padaže variantų. Pavyzdžiui, jis gali būti ruošiamas keptuvėje.
Žingsnis 1
Sudėkite upėtakius į gilų indą. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, supilkite citrinos sultis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite marinuotis 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Keptuvėje ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite sviestą. Į keptuvę supilkite miltus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Sudėkite smulkintus krapus, išmaišykite, palaukite, kol užvirs. Išjunkite kaitlentę ir keptuvę uždenkite dangčiu.
Žingsnis 3
Atskirą keptuvę patepkite alyvuogių aliejumi. Įkaitinkite ją ant kaitlentės. Sudėkite į ją upėtakių kepsnius ir kepkite juos po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Išjunkite kaitlentę. Paruoštą žuvį užpilkite padažu ir kelias minutes palikite karštoje keptuvėje.
Kategorijos