Upėtakis, keptas grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Upėtakis, keptas grietinėlės padaže

Upėtakis grietinėlės padaže orkaitėje - skanus patiekalas, kuriam reikia minimalaus produktų kiekio. Receptas labai paprastas, patiekalas paruošiamas greitai, o upėtakis tiesiog tirps burnoje. Šiam patiekalui svarbu pasirinkti šviežius upėtakių kepsnius. Rinkdamiesi žuvį atkreipkite dėmesį į tai, kad šviežio upėtakio mėsa yra tanki ir elastinga. Tai reiškia, kad paspaudus ant jo neturėtų būti įdubimų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Upėtakis, keptas grietinėlės padaže Žingsnis 1
Į riebalais išteptą formą sudėkite upėtakio filė. Ant viršaus pabarstykite krapų. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su druska, pipirais ir citrinos sultimis. Padažą supilkite ant žuvies ir įdėkite į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, pomidorų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos