Upėtakis, keptas grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Upėtakis, keptas grietinėlės padaže

Upėtakis grietinėlės padaže orkaitėje - skanus patiekalas, kuriam reikia minimalaus produktų kiekio. Receptas labai paprastas, patiekalas paruošiamas greitai, o upėtakis tiesiog tirps burnoje. Šiam patiekalui svarbu pasirinkti šviežius upėtakių kepsnius. Rinkdamiesi žuvį atkreipkite dėmesį į tai, kad šviežio upėtakio mėsa yra tanki ir elastinga. Tai reiškia, kad paspaudus ant jo neturėtų būti įdubimų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Upėtakis, keptas grietinėlės padaže Žingsnis 1
Į riebalais išteptą formą sudėkite upėtakio filė. Ant viršaus pabarstykite krapų. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su druska, pipirais ir citrinos sultimis. Padažą supilkite ant žuvies ir įdėkite į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos