Publikavimo data: 2024-04-01
Upėtakis, keptas grietinėlės padaže
Upėtakis grietinėlės padaže orkaitėje - skanus patiekalas, kuriam reikia minimalaus produktų kiekio. Receptas labai paprastas, patiekalas paruošiamas greitai, o upėtakis tiesiog tirps burnoje. Šiam patiekalui svarbu pasirinkti šviežius upėtakių kepsnius. Rinkdamiesi žuvį atkreipkite dėmesį į tai, kad šviežio upėtakio mėsa yra tanki ir elastinga. Tai reiškia, kad paspaudus ant jo neturėtų būti įdubimų.
Žingsnis 1
Į riebalais išteptą formą sudėkite upėtakio filė. Ant viršaus pabarstykite krapų. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su druska, pipirais ir citrinos sultimis. Padažą supilkite ant žuvies ir įdėkite į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos