Publikavimo data: 2024-09-16
Upėtakių žuvies salotos
Švelnaus ir pikantiško skonio padažas salotose su rūkytu upėtakiu yra įdomus produktų derinimo eksperimentas. Traškios šviežios daržovės ir švelnus jogurtas patiks tikriems gurmanams. Salotas lengva paruošti ir jos turi daug naudingų savybių. Krienai pasireiškia kaip antiseptikas, stabdo bakterijų dauginimąsi ir neleidžia vystytis ėduoniui. Savo ruožtu upėtakiai turi daug aminorūgščių ir riebalų, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir mažina alergijos riziką.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite actą ir garstyčių miltelius. Supilkite alyvuogių aliejų, tada sudėkite jogurtą, cukrų ir krienus. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite salotų lapus į didelį dubenį, užpilkite pusę padažo ir išmaišykite. Į lėkštę sudėkite padažu apšlakstytus salotų lapus ir sluoksniais išdėliokite pomidorus, agurkus ir upėtakius. Ant salotų užpilkite likusį padažą.
Kategorijos