Uzbekų avienos plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Uzbekų avienos plovas

Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Uzbekų avienos plovas Žingsnis 1
Supjaustykite ėrieną vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas ir svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Uzbekų avienos plovas Žingsnis 2
Paimkite katilą, įkaitinkite jį. Ant katilo dugno sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, o ant viršaus - mėsą. Kepkite svogūnus ir mėsą 5-7 minutes, kol jie įgaus auksinę plutelę. Sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas. Į katilą supilkite augalinį aliejų.

Žingsnis 3

Uzbekų avienos plovas Žingsnis 3
Įpilkite nedidelį kiekį verdančio vandens iki 2 cm lygio. Sumažinkite ugnį ir virkite plovo pagrindą (zirvaką) 1 valandą.

Žingsnis 4

Uzbekų avienos plovas Žingsnis 4
Ryžius nuplaukite. Sudėkite juos į katilą lygiu sluoksniu ant viršaus. Sumaišykite visus ingredientus.

Žingsnis 5

Uzbekų avienos plovas Žingsnis 5
Padidinkite kaitrą ir samčiu supilkite verdantį vandenį. Vanduo turi apsemti ryžius iki 3 cm aukščio. Kai ryžiai sugers pusę vandens, sudėkite česnako galvutę ir vėl suberkite ryžius.

Žingsnis 6

Uzbekų avienos plovas Žingsnis 6
Kai ryžiai sugers visą vandenį, suberkite prieskonius ir prieskonius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos