Publikavimo data: 2024-05-15
Uzbekų avienos plovas
Žingsnis 1
Supjaustykite ėrieną vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas ir svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paimkite katilą, įkaitinkite jį. Ant katilo dugno sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, o ant viršaus - mėsą. Kepkite svogūnus ir mėsą 5-7 minutes, kol jie įgaus auksinę plutelę. Sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas. Į katilą supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Įpilkite nedidelį kiekį verdančio vandens iki 2 cm lygio. Sumažinkite ugnį ir virkite plovo pagrindą (zirvaką) 1 valandą.
Žingsnis 4
Ryžius nuplaukite. Sudėkite juos į katilą lygiu sluoksniu ant viršaus. Sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 5
Padidinkite kaitrą ir samčiu supilkite verdantį vandenį. Vanduo turi apsemti ryžius iki 3 cm aukščio. Kai ryžiai sugers pusę vandens, sudėkite česnako galvutę ir vėl suberkite ryžius.
Žingsnis 6
Kai ryžiai sugers visą vandenį, suberkite prieskonius ir prieskonius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Kategorijos