Publikavimo data: 2024-03-31
Uzbekų kalba
Tradicinis uzbekų virtuvės patiekalas yra manty. Šį universalų receptą labai paprasta paruošti ir jis užtruks tik valandą laiko. Įdaras, kuris gaminamas iš kiaulienos, bus dar sultingesnis ir skanesnis pridėjus smulkiai supjaustytų svogūnų. Kepant mėsa taps minkštesnė, taip pat sustiprės nepakartojamas patiekalo aromatas ir skonis.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kuo smulkiau.
Žingsnis 2
Mėsą susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite visus maltiniams skirtus ingredientus. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Žingsnis 4
Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Kitame dubenyje persijokite miltus.
Žingsnis 6
Į miltus įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 7
Įpilkite verdančio vandens.
Žingsnis 8
Gerai išminkykite tešlą.
Žingsnis 9
Naudodami kočėlą iškočiokite tešlą ir padarykite ritinėlį.
Žingsnis 10
Padalykite tešlą į kelias lygias dalis, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 11
Iš tešlos gabalėlių suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 12
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną apskritimą.
Žingsnis 13
Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite įdaro.
Žingsnis 14
Suformuokite bandelę, stipriai suspausdami tešlos kraštus.
Žingsnis 15
Paimkite keptuvę, supilkite į ją vandenį ir sudėkite mantas.
Žingsnis 16
Užvirinkite vandenį. Pagal skonį įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, virkite 25-30 minučių.
Žingsnis 17
Paimkite gražią lėkštę ir sudėkite ant jos manti.
Kategorijos