Publikavimo data: 2024-03-30
Uzbekų plovas
Kaip paruošti uzbekišką plovą? Šio patiekalo tėvynėje manoma, kad tikrą uzbekišką plovą galima išvirti tik katile. Virėjai žino, kaip pagal klasikinį receptą išvirti tinkamą plovą, kad jis būtų skanus ir trapus. Tam reikėtų rinktis ilgagrūdžius ryžius. Papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio išvirti tokį plovą.
Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Į katilą arba storasienį puodą supilkite aliejų ir kaitinkite, kol pasidarys lengvas rūkas. Įmeskite visą svogūną ir gerai apkepkite. Tada išimkite svogūną iš aliejaus - jo nebereikės. Tame pačiame aliejuje pakepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną, kol jis taps tamsiai auksinės spalvos. Tai užtruks 5-7 minutes. Po to į svogūnus sudėkite mėsą ir kepkite dar 3-5 minutes, kol apskrus. Į svogūnus ir mėsą sudėkite morkas. Toliau troškinkite 3 min. nemaišydami. Po to viską sumaišykite ir troškinkite dar 10 min. Į gautą zirvaką įberkite prieskonių. Pastatykite katilą ant vidutinės ugnies ir troškinkite, kol morkos suminkštės 7-10 min. Įpilkite verdančio vandens ir įberkite aštriosios paprikos. Palikite zirvaką troškintis 60 min.
Žingsnis 2
Paruoškite gardų uzbekišką plovą. Į cirvaką suberkite gerai nuplautus ryžius. Įjunkite maksimalią kaitrą ir supilkite į katilą vandenį. Skystis turėtų padengti plovą maždaug 3 cm. Kai vanduo įsigers, sudėkite česnako galvutes ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Užvirkite ryžius iki virimo temperatūros. Uždenkite katilą dangčiu arba lėkšte, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir toliau troškinkite tikrą uzbekišką plovą 30 minučių.
Kategorijos