Uzbekų plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Uzbekų plovas

Kaip paruošti uzbekišką plovą? Šio patiekalo tėvynėje manoma, kad tikrą uzbekišką plovą galima išvirti tik katile. Virėjai žino, kaip pagal klasikinį receptą išvirti tinkamą plovą, kad jis būtų skanus ir trapus. Tam reikėtų rinktis ilgagrūdžius ryžius. Papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio išvirti tokį plovą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Uzbekų plovas Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Į katilą arba storasienį puodą supilkite aliejų ir kaitinkite, kol pasidarys lengvas rūkas. Įmeskite visą svogūną ir gerai apkepkite. Tada išimkite svogūną iš aliejaus - jo nebereikės. Tame pačiame aliejuje pakepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną, kol jis taps tamsiai auksinės spalvos. Tai užtruks 5-7 minutes. Po to į svogūnus sudėkite mėsą ir kepkite dar 3-5 minutes, kol apskrus. Į svogūnus ir mėsą sudėkite morkas. Toliau troškinkite 3 min. nemaišydami. Po to viską sumaišykite ir troškinkite dar 10 min. Į gautą zirvaką įberkite prieskonių. Pastatykite katilą ant vidutinės ugnies ir troškinkite, kol morkos suminkštės 7-10 min. Įpilkite verdančio vandens ir įberkite aštriosios paprikos. Palikite zirvaką troškintis 60 min.

Žingsnis 2

Uzbekų plovas Žingsnis 2
Paruoškite gardų uzbekišką plovą. Į cirvaką suberkite gerai nuplautus ryžius. Įjunkite maksimalią kaitrą ir supilkite į katilą vandenį. Skystis turėtų padengti plovą maždaug 3 cm. Kai vanduo įsigers, sudėkite česnako galvutes ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Užvirkite ryžius iki virimo temperatūros. Uždenkite katilą dangčiu arba lėkšte, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir toliau troškinkite tikrą uzbekišką plovą 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos