Publikavimo data: 2025-08-17
Uzbekų plovas katile su ožkiena
Plovas laikomas šventiniu patiekalu ir paprastai verdamas dideliais kiekiais giliame katile. Plovui virti reikia pakankamai pastangų ir laiko, tačiau rezultatas visada būna to vertas. Kuo daugiau mėsos plove, tuo jis skanesnis. Didelį vaidmenį taip pat atlieka tinkami ryžiai ir prieskoniai. Jie išryškina tikro plovo skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Pastatykite katilą ant ugnies, prieš tai į jį įpilkite augalinio aliejaus. Jis turi būti gerai įkaitęs. Tada ant katilo sudėkite paruoštą mėsą. Kepkite ant didelės ugnies, kol susidarys rusva plutelė, retkarčiais apversdami. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Į katilą, kuriame kepė mėsa, supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus. Kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas. Kepkite kartu, kol morkos suminkštės. Į daržoves sudėkite mėsą ir dar šiek tiek pakepinkite.
Žingsnis 3
Kai daržovės taps permatomos, o mėsa - auksinės spalvos, supilkite į katilą verdantį vandenį, kad visi ingredientai būtų apsemti. Pagardinkite druska ir plovo prieskoniais. Uždenkite katilą dangčiu ir virkite 30-40 minučių, kol mėsa bus paruošta.
Žingsnis 4
Gaunamas sodrus, aromatingas plovo padažas, vadinamas zirvak. Ryžius tolygiai paskleiskite ant zirvakų. Į ryžius suberkite 2 česnako galvutes ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad jis pakiltų 1-1,5 cm virš ryžių lygio.
Žingsnis 5
Kai skystis užvirs, uždenkite dangčiu ir palikite virti ant silpnos ugnies, kol ryžiai suminkštės ir išgaruos visas skystis. Tai užtruks apie 30 minučių. Pasibaigus laikui, nukelkite katilą nuo ugnies.
Kategorijos