Uzbekų plovas katile su ožkiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Uzbekų plovas katile su ožkiena

Plovas laikomas šventiniu patiekalu ir paprastai verdamas dideliais kiekiais giliame katile. Plovui virti reikia pakankamai pastangų ir laiko, tačiau rezultatas visada būna to vertas. Kuo daugiau mėsos plove, tuo jis skanesnis. Didelį vaidmenį taip pat atlieka tinkami ryžiai ir prieskoniai. Jie išryškina tikro plovo skonį ir aromatą.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Uzbekų plovas katile su ožkiena Žingsnis 1
Pastatykite katilą ant ugnies, prieš tai į jį įpilkite augalinio aliejaus. Jis turi būti gerai įkaitęs. Tada ant katilo sudėkite paruoštą mėsą. Kepkite ant didelės ugnies, kol susidarys rusva plutelė, retkarčiais apversdami. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Uzbekų plovas katile su ožkiena Žingsnis 2
Į katilą, kuriame kepė mėsa, supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus. Kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas. Kepkite kartu, kol morkos suminkštės. Į daržoves sudėkite mėsą ir dar šiek tiek pakepinkite.

Žingsnis 3

Uzbekų plovas katile su ožkiena Žingsnis 3
Kai daržovės taps permatomos, o mėsa - auksinės spalvos, supilkite į katilą verdantį vandenį, kad visi ingredientai būtų apsemti. Pagardinkite druska ir plovo prieskoniais. Uždenkite katilą dangčiu ir virkite 30-40 minučių, kol mėsa bus paruošta.

Žingsnis 4

Uzbekų plovas katile su ožkiena Žingsnis 4
Gaunamas sodrus, aromatingas plovo padažas, vadinamas zirvak. Ryžius tolygiai paskleiskite ant zirvakų. Į ryžius suberkite 2 česnako galvutes ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad jis pakiltų 1-1,5 cm virš ryžių lygio.

Žingsnis 5

Uzbekų plovas katile su ožkiena Žingsnis 5
Kai skystis užvirs, uždenkite dangčiu ir palikite virti ant silpnos ugnies, kol ryžiai suminkštės ir išgaruos visas skystis. Tai užtruks apie 30 minučių. Pasibaigus laikui, nukelkite katilą nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos