Publikavimo data: 2024-04-09
Uzbekų plovas su avinžirniais
Pilavas yra vienas iš tradicinių rytietiškos virtuvės patiekalų. Pagrindiniai pilavo ingredientai yra ryžiai, daržovės, prieskoniai ir mėsa. Galima pridėti tokių papildomų ingredientų kaip aštriosios paprikos, džiovintos slyvos arba, pavyzdžiui, avinžirniai. Patiekalas būna labai sotus ir vidutiniškai aštrus. Jei norite, galite įdėti mėgstamų prieskonių - kardamono, paprikos, kalendros, kalendros, baravykų.
Žingsnis 1
Avinžirnius 1,5-2 val. pamirkykite šaltame vandenyje.
Žingsnis 2
Supjaustykite jautieną vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite žiedais. Morkas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus sudėkite į įkaitintą aliejų, padalydami juos į atskirus žiedus. Kepkite svogūnus verdančiame aliejuje 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Į svogūnus sudėkite griežinėliais supjaustytą mėsą. Kepkite mėsą ir svogūnus 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Į katilą suberkite pjaustytas morkas. Išmaišykite ir kepkite ingredientus 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Supilkite avinžirnius į katilą ir užpilkite dviem puodeliais šilto vandens, įberkite 2-3 žiupsnelius druskos. Ingredientus troškinkite 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Supilkite tolygų ryžių sluoksnį ir užpilkite plovą dar 1,5-2 puodeliais vandens. Į ryžius įdėkite česnako galvutę ir plovas pabarstykite žiurke. Uždenkite plovą dangčiu ir virkite 25-30 minučių. Kruopščiai išmaišykite plovą ir virkite dar 5-7 minutes neuždengę dangčiu.
Žingsnis 7
Sudėkite plovą į lėkštes ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos