Uzbekų plovas su avinžirniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Uzbekų plovas su avinžirniais

Pilavas yra vienas iš tradicinių rytietiškos virtuvės patiekalų. Pagrindiniai pilavo ingredientai yra ryžiai, daržovės, prieskoniai ir mėsa. Galima pridėti tokių papildomų ingredientų kaip aštriosios paprikos, džiovintos slyvos arba, pavyzdžiui, avinžirniai. Patiekalas būna labai sotus ir vidutiniškai aštrus. Jei norite, galite įdėti mėgstamų prieskonių - kardamono, paprikos, kalendros, kalendros, baravykų.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
29 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.69/5 (42 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Uzbekų plovas su avinžirniais Žingsnis 1
Avinžirnius 1,5-2 val. pamirkykite šaltame vandenyje.

Žingsnis 2

Uzbekų plovas su avinžirniais Žingsnis 2
Supjaustykite jautieną vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite žiedais. Morkas supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 3

Uzbekų plovas su avinžirniais Žingsnis 3
Svogūnus sudėkite į įkaitintą aliejų, padalydami juos į atskirus žiedus. Kepkite svogūnus verdančiame aliejuje 1-2 minutes.

Žingsnis 4

Uzbekų plovas su avinžirniais Žingsnis 4
Į svogūnus sudėkite griežinėliais supjaustytą mėsą. Kepkite mėsą ir svogūnus 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Į katilą suberkite pjaustytas morkas. Išmaišykite ir kepkite ingredientus 2-3 minutes.

Žingsnis 5

Uzbekų plovas su avinžirniais Žingsnis 5
Supilkite avinžirnius į katilą ir užpilkite dviem puodeliais šilto vandens, įberkite 2-3 žiupsnelius druskos. Ingredientus troškinkite 10-15 minučių.

Žingsnis 6

Uzbekų plovas su avinžirniais Žingsnis 6
Supilkite tolygų ryžių sluoksnį ir užpilkite plovą dar 1,5-2 puodeliais vandens. Į ryžius įdėkite česnako galvutę ir plovas pabarstykite žiurke. Uždenkite plovą dangčiu ir virkite 25-30 minučių. Kruopščiai išmaišykite plovą ir virkite dar 5-7 minutes neuždengę dangčiu.

Žingsnis 7

Uzbekų plovas su avinžirniais Žingsnis 7
Sudėkite plovą į lėkštes ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos