Publikavimo data: 2024-06-22
Užkandinės burokėlių salotos su česnakais ir graikiniais riešutais
Tai pikantiškos, saikingai aštrios, ryškios ir labai skanios salotos. Joms paruošti reikia labai nedaug darbo ir laiko. Be to, jos tiks ir darbo dienoms, ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Burokėlius išvirkite (apie 60 minučių) ir nuvalykite. Nuvalykite česnakus.
Žingsnis 2
Burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Į tarkuotus burokėlius įspauskite česnaką per presą.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite tarkuotus burokėlius, česnaką, majonezą ir druską pagal skonį.
Žingsnis 5
3 riešutus atidėkite papuošimui, o likusius susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 6
Padažą iš burokėlių perkelkite į salotinę, ant viršaus užbarstykite smulkintų graikinių riešutų.
Žingsnis 7
Norėdami papuošti, ant salotų viršaus užberkite likusius 3 graikinius riešutus ir, jei norite, dar galite papuošti lapiniais žalumynais.
Kategorijos