Lašišoje gausu baltymų ir polinesočiųjų omega-3 riebalų rūgščių. Reguliarus lašišos, kaip ir kitų raudonųjų žuvų, vartojimas yra gera širdies ir kraujagyslių bei daugelio kitų ligų prevencija. Be to, lašiša pasižymi išskirtinėmis skonio savybėmis ir labai apetitiškai atrodo ant šventinio stalo. Siūlome paruošti užkandį iš lašišos kartu su kumpiu ir krabų lazdelėmis.
Žingsnis 1
Nupjaukite skrudintos duonos riekelių pluteles iš visų pusių ir perbraukite per jas kočėlu, kad lengvai susuktumėte bandeles.
Žingsnis 2
Paruoškite suktinukus su raudona žuvimi. Žuvį supjaustykite plonomis plokštelėmis ir uždėkite jas ant maistinės plėvelės.
Žingsnis 3
Žuvį aptepkite majonezu, reikės 2 valgomųjų šaukštų, ir ant jos vienu sluoksniu uždėkite 6 duonos riekes, sudėtas arti viena kitos.
Žingsnis 4
Ant duonos viršaus užtepkite sluoksnį varškės ir smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų. Lengvai įspauskite svogūną į sūrio sluoksnį, kad suvyniojus duoną ji nesukristų.
Žingsnis 5
Suvyniokite vyniotinį naudodami maistinę plėvelę ir užklijuokite rankomis. Visą suktinuką suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
Žingsnis 6
Paruoškite krabų lazdelių suktinukus. Išvyniokite 8 lazdeles ir sudėkite jas spalvotąja puse žemyn ant maistinės plėvelės, arti viena kitos.
Žingsnis 7
Likusias krabų lazdeles smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Tada sudėkite varškę ir 1 valgomąjį šaukštą majonezo. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 8
Šiek tiek šio mišinio užtepkite ant plėvelės sluoksnio, kuriame yra neišvyniotos krabų lazdelės. Tai skirta kitam duonos sluoksniui suklijuoti.
Žingsnis 9
Išdėliokite 6 skrudintos duonos riekes. Kuo plonesnėmis riekelėmis supjaustyta duona, tuo tvarkingesni ir skanesni bus suktinukai. Ant duonos viršaus užtepkite likusio krabų ir varškės mišinio ir pradėkite vynioti vyniotinį naudodami maistinę plėvelę.
Žingsnis 10
Suvyniokite suformuotą krabų lazdelių suktinuką į maistinę plėvelę ir užklijuokite rankomis. Palikite šį suktinuką šaldytuve 6 valandoms, kad sutvirtėtų varškės sluoksnis.
Žingsnis 11
Pradėkite formuoti kumpio vyniotinį. Ant maistinės plėvelės dėkite plonai supjaustytus kumpio griežinėlius, šiek tiek užlenkdami vienas kitą.
Žingsnis 12
Aptepkite kumpio sluoksnį majonezu, tada vienu sluoksniu glaudžiai viena prie kitos išdėliokite duonos riekes.
Žingsnis 13
Ant kito sluoksnio užtepkite čederio sūrio. Jis yra plonas ir labai plastiškas, todėl puikiai tinka šiam receptui. Ant vieno krašto uždėkite nesmulkintų agurkų.
Žingsnis 14
Suvyniokite ritinį, naudodami maistinę plėvelę. Taip pat užklijuokite ir palikite šaldytuve, kad sustingtų, kaip ir kiti suktinukai.