Publikavimo data: 2024-03-26
Vaisių desertas su maskarponės kremu
Šį lengvą desertą mėgsta viso pasaulio saldumynų mėgėjai. Maskarponės gimtinė - Italija, tiksliau, jos šiaurinis Lombardijos regionas. Vaisių desertas su maskarponės kremu tikrai patiks visiems itališkų saldumynų mėgėjams. Jį galima vadinti lengva, vasariška tiramisu versija. Tik čia vietoj sausainių ir kakavos pajusite vaisių ir grietinėlės skonį.
Žingsnis 1
Į įkaitintą puodą suberkite cukranendrių cukrų ir nuolat maišydami jį ištirpinkite.
Žingsnis 2
Į ištirpintą cukrų sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius ir kriaušes. Vaisius ir cukrų sumaišykite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Paimkite gilią desertinę formą ir į jos dugną sudėkite karamelizuotą obuolį ir kriaušę.
Žingsnis 4
Ant karamelizuotų vaisių uždėkite kubeliais supjaustytą apelsiną ir granatų sėklas.
Žingsnis 5
Norėdami paruošti kremą, sumaišykite maskarponę, cukranendrių cukrų ir grietinę. Visus ingredientus sumaišykite plaktuvu arba trintuvu.
Žingsnis 6
Ant vaisių užtepkite kremo ir papuoškite pagal pageidavimą.
Kategorijos