Publikavimo data: 2024-04-02
Vaisių kempinė
Sausainių tešla yra kiaušinių, cukraus ir miltų mišinys. Biskvitų tešlą pagaminti daug lengviau nei smėlio tešlą, todėl ją taip vertina namų šeimininkės. Yra įvairių receptų variantų. Kai kurie žmonės sausainius gamina su vaisiais. Kadangi jie būna sultingi, pakeičia sunkiai paruošiamus pyragaičius. Siūlome kepti sausainius su bananais. Kepimui rinkitės prinokusius, ryškiai geltonus vaisius su rudais mažais taškeliais paviršiuje. Iškepęs paruoštas vaisių biskvitas pamirkomas saldžioje grietinėje ir papuošiamas tarkuotu šokoladu bei kivio gabalėliais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą vaisių sausainiams. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Žingsnis 2
Išplakite trynius su cukrumi. Mišinys turėtų padvigubėti arba patrigubėti. Atsargiai įmaišykite baltymus į trynių mišinį.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite vaisių biskvitą pagal mūsų receptą. Tam į mišinį supilkite nurodytą kiekį miltų ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Iškepkite pyrago tešlą. Supilkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite sausainį ir atvėsinkite. Sutrinkite jį dideliais gabalėliais.
Žingsnis 6
Paruoškite kremą. Grietinę, cukrų ir vanilę sumaišykite mikseriu.
Žingsnis 7
Baigti gaminti. Atskirame dubenyje biskvito masę sumaišykite su ⅔ dalimi grietinės.Ant paruoštos lėkštės dėkite dalį anksčiau supjaustyto banano. Po to ant viršaus užtepkite grietinėlės. Uždėkite mišinyje išmirkytų trupinių. Vėl paskirstykite bananus. Ant jo užtepkite grietinėlės. Papuoškite smulkintu šokoladu ir kivių gabalėliais.
Kategorijos