Vaisių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Vaisių pyragas

Pyragą su vaisiais, paruoštą ant smėlio tešlos, lengva ir greita pagaminti. Tai ne tik lengvas, bet ir gana sveikas desertas, kurį galima paruošti per trumpą laiką. Jo 100 g yra tik 270 kCal. Naudokite jau paruoštą tešlą, kurios galite nusipirkti prekybos centre. Arba pasigaminkite ją patys. Siūlome pyrago su vaisiais receptą, kurį visiškai galite pasigaminti namuose.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
308 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vaisių pyragas Žingsnis 1
Sviestą ištrinkite su cukrumi, sudėkite kiaušinių trynius ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite miltus. Kai tešla gerai išmaišoma, suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 40-60 min. padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Vaisių pyragas Žingsnis 2
Kol tešla šaldoma, paruoškite kremą. Išplakite trynius su cukrumi, tada po truputį suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Įmaišykite vanilę. Užvirinkite pieną ir iš karto supilkite jį į kremą, nesustodami plakti. Viską pastatykite ant silpnos ugnies. Kai tik užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 2 minutes. Palikite atvėsti.

Žingsnis 3

Vaisių pyragas Žingsnis 3
Kol kremas aušta, iškepkite torto pagrindą. Į kepimo indą sudėkite tešlą, prispausdami ją prie dugno, kampų ir šonų. Nupjaukite perteklių. Keletą skylučių pradurkite šakute ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

Vaisių pyragas Žingsnis 4
Kai tešla atvės, pašaukite ją į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos. Nupjaukite tešlos perteklių ir iškepkite greta. Kai tešla bus paruošta, atvėsinkite ją. Susmulkinkite pyrago atraižas blenderiu.

Žingsnis 5

Vaisių pyragas Žingsnis 5
Pyrago pagrindą užpildykite įdaru. Supilkite grietinėlę, išlyginkite ir atsitiktine tvarka išdėliokite vaisius ir uogas. Ant viršaus užpilkite abrikosų uogienės ir pabarstykite trupinių viršumi. Dėkite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos