Publikavimo data: 2024-04-03
Vaisių pyragas
Pyragą su vaisiais, paruoštą ant smėlio tešlos, lengva ir greita pagaminti. Tai ne tik lengvas, bet ir gana sveikas desertas, kurį galima paruošti per trumpą laiką. Jo 100 g yra tik 270 kCal. Naudokite jau paruoštą tešlą, kurios galite nusipirkti prekybos centre. Arba pasigaminkite ją patys. Siūlome pyrago su vaisiais receptą, kurį visiškai galite pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Sviestą ištrinkite su cukrumi, sudėkite kiaušinių trynius ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite miltus. Kai tešla gerai išmaišoma, suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 40-60 min. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Kol tešla šaldoma, paruoškite kremą. Išplakite trynius su cukrumi, tada po truputį suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Įmaišykite vanilę. Užvirinkite pieną ir iš karto supilkite jį į kremą, nesustodami plakti. Viską pastatykite ant silpnos ugnies. Kai tik užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 2 minutes. Palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Kol kremas aušta, iškepkite torto pagrindą. Į kepimo indą sudėkite tešlą, prispausdami ją prie dugno, kampų ir šonų. Nupjaukite perteklių. Keletą skylučių pradurkite šakute ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Kai tešla atvės, pašaukite ją į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos. Nupjaukite tešlos perteklių ir iškepkite greta. Kai tešla bus paruošta, atvėsinkite ją. Susmulkinkite pyrago atraižas blenderiu.
Žingsnis 5
Pyrago pagrindą užpildykite įdaru. Supilkite grietinėlę, išlyginkite ir atsitiktine tvarka išdėliokite vaisius ir uogas. Ant viršaus užpilkite abrikosų uogienės ir pabarstykite trupinių viršumi. Dėkite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
Kategorijos