Publikavimo data: 2025-08-20
Vaisių terinas
Terrine patiekalo pavadinimas nėra atsitiktinis. Tiesa ta, kad terrine yra ugniai atsparus indas, kuriame iš pradžių buvo gaminamas patiekalas. Netrukus tokį simbolinį pavadinimą gavo ir pats skanėstas. Klasikinis terinas ruošiamas iš smulkintų produktų, į kuriuos pridedama tirštiklio. Visi ingredientai supilami į stačiakampę formą, uždengiami dangčiu ir iškepami. Dažnai terinas gaminamas iš maltos mėsos, tačiau tuo pačiu pavadinimu vadinamas ir patiekalas iš vaisių, daržovių ar jūros gėrybių.
Žingsnis 1
Varškę, grietinę ir vanilinį cukrų suplakite mikseriu. Sudėkite suminkštėjusį bananą. Įmaišykite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Į masę sudėkite braškes ir bananus.
Žingsnis 2
Išplakite grietinėlę iki standžių viršūnių ir supilkite į dubenį. Kruopščiai išmaišykite mentele.
Žingsnis 3
Į gilios formos dugną suberkite likusias braškes ir paskleiskite varškės masę. Padėkite desertą į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos