Vaisių terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Vaisių terinas

Terrine patiekalo pavadinimas nėra atsitiktinis. Tiesa ta, kad terrine yra ugniai atsparus indas, kuriame iš pradžių buvo gaminamas patiekalas. Netrukus tokį simbolinį pavadinimą gavo ir pats skanėstas. Klasikinis terinas ruošiamas iš smulkintų produktų, į kuriuos pridedama tirštiklio. Visi ingredientai supilami į stačiakampę formą, uždengiami dangčiu ir iškepami. Dažnai terinas gaminamas iš maltos mėsos, tačiau tuo pačiu pavadinimu vadinamas ir patiekalas iš vaisių, daržovių ar jūros gėrybių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Vaisių terinas Žingsnis 1
Varškę, grietinę ir vanilinį cukrų suplakite mikseriu. Sudėkite suminkštėjusį bananą. Įmaišykite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Į masę sudėkite braškes ir bananus.

Žingsnis 2

Vaisių terinas Žingsnis 2
Išplakite grietinėlę iki standžių viršūnių ir supilkite į dubenį. Kruopščiai išmaišykite mentele.

Žingsnis 3

Vaisių terinas Žingsnis 3
Į gilios formos dugną suberkite likusias braškes ir paskleiskite varškės masę. Padėkite desertą į šaldytuvą 4 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos