Publikavimo data: 2024-05-25
Vaivorykštės tortas
Naudodami maistinius dažus galite paruošti gražų vaivorykštinį tortą. Tokį desertą vaikai tikrai įvertins dėl jo nuostabios išvaizdos ir skonio. Biskvitas pagal šį receptą gaunasi minkštas, švelnus, sultingas. Įmirkymui ir sutepimui naudokite sviestinį kremą. Į kremo pasirinkimą žiūrėkite ypač atsargiai. Jei pieno produktas rūgštus arba šaldytas, kremas iš jo neišeis. Geriau gaminti iš atšaldytos grietinėlės, masę plakant dideliu greičiu mikseriu, o ne rankomis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki putų. Atskirame dubenyje sumaišykite trynius, sviestą, cukrų, vaniliną ir miltus. Perkelkite baltymų mišinį į mišinį. Išmaišykite, kad susijungtų. Paruoštą tešlą padalykite į 6 lygias dalis. Tešlą nuspalvinkite skirtingomis spalvomis.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Kiekvieną pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių. Kepkite apvalioje maždaug 20 cm skersmens formoje. Leiskite pyragams atvėsti.
Žingsnis 3
Kol pyragaičiai kepa, paruoškite kremą. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 10 minučių. Sumaišykite grietinėlę su milteliniu cukrumi ir išplakite iki puraus kremo. Sudėkite želatiną ir brendį. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Dėkite tortus vieną ant kito ir vieną po kito aptepkite kremu. Kremu aptepkite torto šonus ir viršų.
Kategorijos