Publikavimo data: 2024-06-08
Vandens bagetė
Bagetė ant vandens yra klasikinis baltos prancūziškos duonos receptas. Ją galite išsikepti savo namų virtuvėje. Šios rūšies kepinys turi savo standartus - ilgis yra 65 cm, o skersmuo - ne didesnis kaip 5 cm. Tradicinė bagetė sveria 250 g, o paryžietiška bagetė - 200 g. Ir technologija nepakitusi - opare paruošimas, tešlos minkymas, rauginimas, formavimas ir kepimas. Prancūzų kepėjai rekomenduoja kepant bagetes į orkaitę įdėti indą su vandeniu, kad duona būtų su traškia plutele ir minkštu minkštimu.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Į minkymui skirtą dubenį supilkite visus birius ingredientus: miltus, mieles ir druską. Supilkite pašildytą vandenį, iš pradžių išmaišykite šaukštu, paskui ranka. Nepermaišykite. Perkelkite į kitą riebalais pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 35-40 min. kilti.
Žingsnis 2
Palikite tešlą pakilti, kol ji bus paruošta. Po 40 minučių pakilusią tešlą išminkykite, apverskite aukštyn kojomis ir vėl palikite dar 40 minučių pakilti. Praėjus šiam laikui, pakartokite procedūrą ir leiskite tešlai pailsėti 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Tęskite lipdymą. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir padalykite per pusę. Išlyginkite, kraštus užlenkite į vidurį ir suformuokite stačiakampius. Palikite 10 minučių. Tada iš kiekvienos dalies suformuokite ritinėlį, šiek tiek ištempkite ruošinį, tolygiai sureguliuokite gaminio storį. Palikite 40 minučių.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Kol tešla "ilsisi", įjunkite 250 laipsnių temperatūros orkaitę. Tada padarykite ant gaminių įpjovas įstrižu kampu, išdėliokite juos ant kepimo skardos. Ant apatinės orkaitės lentynos pastatykite indą su vandeniu, vidurinėje dalyje - kepimo skardą su bagetėmis. Kepkite 20 minučių, tada sumažinkite kaitrą iki 220 laipsnių ir kepkite bagetes dar 15 minučių.
Kategorijos