Publikavimo data: 2025-08-20
Vanilinis sausainis
Klasikinis vanilinių sausainių receptas, kurį savo arsenale turėtų turėti kiekviena šeimininkė!
Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių. Į trynius suberkite sausus ingredientus: persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Gerai nuplaukite ir nusausinkite plaktuvą. Plakite baltymus mikseriu dideliu greičiu, kol susidarys standžios viršūnės, apie 5 minutes. Palaipsniui suberkite cukrų ir maišykite dar porą minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Mentele palaipsniui į trynių mišinį įmaišykite kiaušinių baltymus. Kuo mažiau maišysite, tuo geriau, nes mūsų užduotis - išlaikyti oro burbuliukus.
Žingsnis 4
Supilkite masę į formą ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Neatidarykite durelių anksčiau, nes kitaip biskvitas gali nusėsti.
Kategorijos