Publikavimo data: 2024-02-04
Vanilinis sausainis receptas
Daugelis žmonių mėgsta pyragus ir pyragaičius, pagamintus iš biskvito tešlos. Juk jie būna orūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tradiciškai tokia tešla gaminama iš cukraus, miltų ir kiaušinių. Tačiau be paslapčių, dėl kurių kepiniai tampa dar švelnesni, neapsieisite. Pateikiame vanilinių sausainių ant verdančio vandens receptą. Dėl to, kad į tešlą pilamas verdantis vanduo, ji išverdama. Dėl to glitimas suformuoja stiprias skaidulas ir nepritraukia drėgmės iš kiaušinių. Paruoštas desertas gaunasi labai sultingas. Toks yra verdančio vandens į tešlos sudėtį įmaišymo privalumas. Paruoškite vanilinį biskvitą pyragui arba patiekite jį ant stalo iš karto, papuošę cukraus pudra.
Žingsnis 1
Visus maisto produktus iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jie būtų kambario temperatūros. Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180 laipsnių. Persijokite miltus ir kepimo miltelius į atskirą dubenį. Paimkite 20 cm skersmens formą ir ant formos dugno uždėkite kepimo popieriaus. Pasiruoškite maišytuvą ir silikoninę mentelę.
Žingsnis 2
Suplakite kiaušinius pyragui. Tam paimkite gilų dubenį ir suplakite juos. Įjunkite maišytuvą ir maišykite, kol masė taps puri ir šviesi. Tai užtrunka apie 5 minutes.
Žingsnis 3
Neišjungdami mikserio, į masę suberkite granuliuotą ir vanilinį cukrų.Tai darykite trimis porcijomis, 1-2 minučių intervalu. Tai daroma tam, kad cukrus visiškai ištirptų. Plakite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Į vanilinių sausainių tešlą suberkite miltus ir kepimo miltelius. Švelniai išmaišykite mentele.
Žingsnis 5
Pereikite prie paskutinio paruošimo etapo. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir verdantį vandenį. Greitai išmaišykite mentele sukamaisiais judesiais. Neturi likti gumulėlių. Dėkite tešlą į formą ir kepkite 40 min. iškepusį sausainį apverskite aukštyn kojomis, neišimdami jo iš formos. Pastatykite jį ant 4 puodelių 15 minučių. Dėl šios gudrybės biskvitas nenukris.
Žingsnis 6
Biskvitą papuoškite cukraus pudra. Supjaustykite ir sudėkite ant gražių lėkščių.
Kategorijos