Publikavimo data: 2024-01-06
Vareniki apie kefyrą receptas
Kefyro koldūnų su bulvėmis svarbiausia yra ne įdaras, o tešla. Jos kokybė tiesiogiai priklauso nuo miltų ir, žinoma, kefyro. Šiam patiekalui gaminti rinkitės aukščiausios rūšies patikrintų gamintojų kvietinius miltus. Geriausia, jei kefyras bus didelio riebumo (3,2 %). Atkreipkite dėmesį į gėrimo sudėtį - jame neturi būti nereikalingų priedų ir kvapiųjų medžiagų.
Žingsnis 1
Iš anksto nulupkite bulves ir svogūnus. Kad pjaustydami svogūnus neplaktumėte, naudokite gumą, o kad nuluptos bulvės netaptų juodos, įdėkite jas į šaltą vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kefyrą su miltais iki vientisos masės. Į mišinį įberkite druskos, sodos ir kiaušinį. Gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite sausu audiniu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad išbrinktų.
Žingsnis 3
Kol bulvės verda, supjaustykite svogūnus mažais kubeliais. Apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Sutrinkite virtas bulves ir sumaišykite jas su pakepintais svogūnais. Į paruoštą faršą pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Pradėkite formuoti koldūnus. Iš šaldytuvo išimkite kefyro koldūnams skirtą tešlą. Iškočiokite ją plonu sluoksniu ir išpjaukite apskritimus (naudokite sausainių formeles arba paprastą stiklinę). Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro - bulvių su kepintais svogūnais. Ir gerai sujungti koldūnus ant kefyro.
Žingsnis 6
Gautus koldūnus 2-3 minutes virkite pasūdytame verdančiame vandenyje.
Žingsnis 7
Koldūnus sudėkite į lėkštes porcijomis ir užpilkite kaimiška arba įprasta riebia grietine.
Kategorijos