Publikavimo data: 2024-01-06
Vareniki mineralinio vandens receptas
Tešlą koldūnams galima paruošti įvairiais būdais. Tačiau daugelis šeimininkių mano, kad patys švelniausi, puresni ir skaniausi koldūnai būna pagaminti su mineraliniu vandeniu. Tam reikia naudoti stipriai gazuotą vandenį. Kadangi jis labiau prisotintas anglies dioksido. Būtent jis atsakingas už tešlos akytumą. Kitas niuansas - negalima naudoti mineralinio vandens su priedais, nes koldūnai gali įgauti nepageidaujamą skonį.
Žingsnis 1
Iš anksto iš šaldytuvo išimkite mineralinį vandenį. Koldūnų gaminimo metu jis neturi būti šaltas. Kepimui skirtą svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje gerai sumaišykite mineralinį vandenį, augalinį aliejų, druską ir cukrų. Į gautą skystį įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui suberkite miltus ir pradėkite minkyti tešlą. Tešlą minkykite ant stalo, įberdami dar šiek tiek miltų. Tešla turi išeiti elastinga ir minkšta tešla koldūnams ant mineralinio vandens. Padėkite į šaldytuvą 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Raugintus kopūstus 2-3 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 4
Paruoškite koldūnus. Iškočiokite tešlą ir padarykite nedidelius plokščius paplotėlius. Ant jų užtepkite raugintų kopūstų įdaro.
Žingsnis 5
Koldūnus 2-3 min. virkite pasūdytame vandenyje ant mineralinio vandens.
Žingsnis 6
Paruoškite kepsnį. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite saulėgrąžų aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Kategorijos