Publikavimo data: 2024-01-06
Vareniki su Adygėjos sūriu receptas
Vareniki su Adygėjos sūriu yra unikalaus pieno skonio. Jie puikiai tinka ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. Dėl sūrio įdaro juos galima valgyti ne tik karštus, bet ir šaltus.
Žingsnis 1
Paruoškite netašytą kepimo indą tešlai ruošti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite pieną ir vandenį, kiaušinį ir druską. Į skystį suberkite apie 100 g miltų ir vėl išmaišykite plaktuvu. Mišinys turi būti be gumulėlių. Dubenį su tešla pastatykite ant ugnies ir maišydami užvirinkite iki tirštos masės. Nuimkite tešlą nuo ugnies ir perkelkite ją į dubenį su miltais. Atsargiai! Adygėjos koldūnų tešla yra labai karšta. Išminkykite tešlą iki elastingos tešlos. Tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Susmulkinkite "Adygea" sūrį iki trupinių. Smulkiai supjaustykite žoleles. Giliame dubenyje sumaišykite sūrį, žoleles ir kiaušinį.
Žingsnis 4
Paruoškite koldūnus su Adygėjos sūriu. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir išpjaukite apskritimus. Paskirstykite įdarą.
Žingsnis 5
2-3 min. virkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 6
Prieš patiekdami papuoškite koldūnus smulkintais krapais. Patiekite patiekalą su grietine.
Kategorijos